Een oer- en knus gezellige B&B!

Allereerst Hiep en Hoera voor mijn lieve Eva, die hier ‘zomaar’ aan haar 54e verjaardagsontbijt zit! We hadden beiden eigenlijk géén ontbijt meer verwacht …..! Onze vriendelijke gastheer vertrouwde ons toe een ‘hardcore’ Ajax fan te zijn, juist vóór de aftrap van de gedenkwaardige match tegen hét Feijenoord van mijn, Hendrik-Ido-Ambacht geboren, maar getogen Rotterdamse vrouw met seizoenskaart van de Kuip. Tja, 2-3, of beter nog 3-2 voor de club, die in 1969 in Milaan als 1e de Europa-Cup won (Geb. jaar van Eva) en waarvan ik getuige was als 18-jarige destijds in een Parijse staminé.
Vanuit Helmond naar Drachten, alwaar we de Turkse vluchtelingen bezochten, die ik enkele maanden in de Ned. taal mocht lesgeven in Helmond en Someren. Wat was dat een bijzonder hartelijk weerzien! Om daarna hier te mogen verblijven en zij dáár … voelt dubbel en eens te meer ervaren wij nu, hoe goed wij ’t hier in ons landje hebben.
Een oer- en knus gezellige B&B met originele Makkummer tegeltjes van Oud-hollandsche kinderspelen, die ook bij ons thuis te vinden zijn. Jammer dat mijn vrouw allergisch is voor poezen …, maar …. gelukkig kreeg ik van mijn longarts wel toestemming voor een labradoodle om mijn hart aan op te halen. Nu heb ik vooral op afstand veel plezier gehad om de B&B-kat, waarvan ik zo de naam even zal vragen. Wat is hij of zij toch grappig en aanhankelijk en volhardend! Verder gaat ons korte verblijf de boeken in, of het boek in, als het verblijf waar ik in één nacht een jaar ouder werd en de klassieker zich in de bedstee afspeelde! Verder nog het verblijf van de”‘oooh’s en aah’s”, vanwege die heerlijke bedstee, de comfortabele stoelen, de mooie waskommen, heerlijke handdoeken en Rituals-zeep. Zelfs de kranen vind ik mooi! Maar die vaas in de vensterbank, daarop ben ik stapelverliefd!
Over het ontbijt kan ik nog niks zeggen, dat moet nog ‘geserveerd’ worden, maar daar heb ik alle vertrouwen in, want ja, wat hebben wij het goed (hier) ! Hartelijke groeten, Jos en Eva (Helmond).